UT OPEN

Brinner du för att uppträda?
Eller vill du visa upp något du skapat för scen; dans, teater, musik?
Är du sugen på att improvisera, experimentera eller bara testa en idé inför publik?
Eller vill du ställa ut fotografier eller konstverk under en kväll?
Det här kan vara din chans!

UT OPEN är öppen för olika slags artister och anordnas alltid på torsdagskvällar!

Vårens datum
Tor 28/3   kl 19
Tor 25/4   kl 19
Tor 23/5   kl 19

Torsdagen den 28 mars får UT OPEN gäster från Saskys musikproducentlinje i Ikalis. Tio av linjens elever kommer att uppträda i små grupper under en och en halv timma. Alla låtar har eleverna själva komponerat och skrivit texterna till. UT OPEN börjar klockan 19 och slutar ca 21. Välkomna!

Kvällens artister:

MINNA RASK
Minna Rask gör låtar som är kopplade till livets olika faser. Hon har publicerat två brölloppsmusikskivor och en pianomusikskiva som heter Black `White. Hon gör bla popmusik till andra artister. Minna tycker om att skriva historier kring sångerna och har gjort flera musikföreställningar för barn och unga i sitt arbete som musiklärare.

GILDA
Sångerskan/kompositören Gilda har varit verksam som musiker sedan 1982. Nuförtiden leder hon Three Decades, en grupp med tre kvinnor, som i huvudsak spelar musik från 1920-50-talen samt egen musik som man skulle kunna beskriva som från Metrotytöt till Andrews Sisters. På gigen används instrumenten piano, saxofon och tvättbräda.

TERO HUUSKONEN
Sångaren och kompositören Tero kommer från Tammerfors och skapar finsk folk-pop/pop-slagers. De rörande historierna och tilltalande tonsättning är den röda tråden i Teros låtar. Den akustiska gitarren och den säregna rösten bär igenom låtarna och håller åhöraren i sitt grepp.

LALLA
Lalla är en 23-årig sångerska och kompositör som skapar lekfull sound i sin finska elektroniska och urbana pop. Lalla skriver själv texterna till sina låtar och dessa tangerar vitt skilda ämnen, även sådana som det mer sällan sjungs om. Hennes stil är energisk, utpräglande och något man lätt lägger på minnet.

JUSSI MARKKOLA
Jussi är en kompositör-gitarrist-sångare från Tammerfors. Han har under flera år spelat i olika band och fokuserar nu på egen musik via Unimyrsky-orkestern som han samlat kring sig. Denna trio tar i sina texter upp både djuplodande existentiella teman och mer vardagliga frågor. Jussi skriver även ivrigt sånger för och med andra.

MARI TUOMINEN
Mari Tuominen studerar management och har sjungit hela sitt liv. Hon har gruppen Duo Too Sensitive tillsammans med sin pianist och de framför finkänslig och stämningsfull musik på finska och engelska med glimten i ögat. Mari läser mellan låtarna sina egna dikter, av vilka några har även blivit komponerade.

MILLA-REETTA HARTIKAINEN
Millanen är en sångare och kompositör som gör känslofyllt pop. Hon berättar om önskan om att leva och känna med en urskiljbar röst och melodi. Millanen är en känslig naturmänniska med ett stort hjärta fyllt med äventyr.

HENRI PIIRILÄ
Henri är kompositör och gör låtar för andra artister. Henris låtar känns igen av originella slogan. Några av hans låtar spelas av en ny och lovande artist.

JAANA ORTJU
Jaana är en kompositör-sångare från Helsingfors som skriver jazzig finsk pop som svänger åt många håll till kärlekens fest – detta är vardagen, liksom livet. Melankoli, drama och humor – med väl valda ord framförs originell melodi.

MATTI McCAMBRIDGE
“Matti McCambridge writes and sings songs in English.”

——-

Vill du medverka som artist eller konstnär i UT OPEN?
Frågor och anmälningar skickas till open@uusiteatteri.se .
Alla idéer är välkomna!

Välkommen även som publik till dessa evenemang!
Adress: UusiTeatteri/Olympiateatern, Västmannagatan 56, Stockholm

Fri entré!
Men boka gärna plats i förväg genom att mejla till info@uusiteatteri.se eller att ringa till 0728-77 45 68.

Enklare servering i caféet. Mysig atmosfär. Mingel.