Gästspel på finska

                  Torsdag 21.9. klo 19

STELLA POLARIS: En improviserad pjäs

Artisterna som inställer sig framför publiken har varken manuskript eller någon plan. Publiken bestämmer titeln till kvällens föreställning, och därefter börjar föreställningen. Den improviserade helaftonsföreställningen skildras garanterat i samtidsanda. Den virtuost improviserade handlingen är späckad med underhållande detaljer, gripande människoöden och skickligt skådespel.

Sedan 1990 har Stella Polaris improviserade föreställningar skapat inspiration, glädje, underhållning under otaliga tillställningar.

Spelas på finska!

 

Artister: Niina Sillanpää, Pihla Penttinen, Elina Stirkkinen, Micke Rejström, Topi Korhonen (musik), Ainu Palmu (ljussättning)

Föreställningens längd: ca 2 timmar (inklusive paus)

Språk: finska

Pris: 150 kr (ord.)/ 100 kr (stud/pens.)

Adress: UusiTeatteri / Olympiateatern, Västmannagatan 56, T-Odenplan

                Onsdag 18.10. klo 19

 

TAMARA PRESS: Den femte årstiden

Den femte årstiden är en intim, sjungen monolog som framförs av skådespelaren Pirkko Uitto tillsammans med pianisten Ritva-Liisa Kangasluoma. Föreställningen är baserad på 17 sånger som är nedslag ur en kvinnas liv. Sångerna är komponerade och arrangerade av Ritva-Liisa Kangasluoma och texterna är skrivna av Kangasluoma och Ari Numminen. Den direkta kontakten mellan sångaren och beskådaren berör och lämnar ett spår i hjärtat. Var och en kan genom dessa sånger känna igen sig med livets gråt och skratt.

 

Regi: Arbetsgruppen

Musik: Ritva-Liisa Kangasluoma

Sångtexter: Ritva-Liisa Kangasluoma och Ari Numminen

Skådespelare/sångare: Pirkko Uitto

Längd: ca 1 timme
Språk: finska

Pris: 100 kr (ord.)/ 50 kr (stud/pens)

AdressUusiTeatteri / Olympiateatern, Västmannagatan 56, T-Odenplan