Ledig tjänst     

UusiTeatteri söker en teaterchef/konstnärlig ledare

UusiTeatteri är en tvåspråkig sverigefinländsk barn- och ungdomsteater. Vi spelar teater på svenska, finska och även tvåspråkigt och producerar årligen 1-2 nya pjäser, för vår hemmascen i Stockholm och för turné. Vi arbetar främst med nyskriven dramatik för barn och ungdomar, och tar vid tillfälle emot även gästspel för vuxenpublik, främst på finska och antingen från Finland eller från sverigefinska aktörer. 

Vår nuvarande teaterchef Jukka Korpi som haft tjänsten sedan 2012  kommer att avsluta sin anställning under 2023. Nu söker vi en visionär och ambitiös person som kan fortsätta driva vår unika tvåspråkiga teater framåt, ta hand om den med både kärlek och omsorg och utveckla den vidare in i framtiden.  

Teaterchefen har helhetsansvar för teaterns verksamhet, ekonomi, personal och repertoar. Vi förutsätter lämplig högskoleexamen inom scenkonstområdet och erfarenhet av teaterbranschen och målgruppen barn och ungdomar. Flytande språkkunskap i både svenska och finska är en merit. Tjänsten skall sökas senast 27.11.2022. Ansökan skickas till nyteaterchef@uusiteatteri.se. Bifoga till ansökan en meritteckning, personligt brev (på finska eller på svenska), referenser och önskemål om lön. Vi ser gärna att du i det personliga brevet berättar om dig själv och dina erfarenheter, visioner och om varför du vill ansöka om tjänsten.   
                                                                                                                                                                                                                                     Arbetsbeskrivning för teaterchef: 

● Planerar, utvecklar och har det övergripande ansvaret för teaterns konstnärliga verksamhet och repertoar. Planerar spelåret och produktionstidtabellerna i samarbete med alla berörda. Till tjänsten kan höra konstnärliga uppdrag (så som regissör, skådespelare, dramaturg) enligt överenskommelse.
● Är resultatansvarig, bereder, rapporterar och föredrar ärenden till styrelsen. 
● Skriver bidragsansökningar till stat, kommun, region osv i samarbete med producent. 
● Planerar teaterns budget och ansvarar för uppföljningen av budgeten i samarbete med producent. 
● Planerar teaterns publikarbete och marknadsföring tillsammans med producenterna.
● Representerar teatern på möten, konferenser, mässor och i organisationer. 
● Är chef för och anställer den konstnärliga, administrativa och tekniska personalen. 
● Ansvarar för arbetsavtal och övriga kontrakt tillsammans med producenten. 
● Anställningen är tillsvidare. Tjänsten tillsätts från 1.3.2023. Deltid enligt överenskommelse under våren 2023, parallellt med nuvarande chef. Heltid från 1.8.2023.
● Behörighetskrav: för tjänsten lämplig högskoleexamen inom scenkonst, dokumenterad arbetserfarenhet inom teaterbranschen och god kännedom om målgruppen barn och ungdomar. Goda språkkunskaper i både svenska och finska. Förståelse för tvåspråkighet i olika miljöer och ur olika perspektiv.
● Personliga egenskaper: konstnärligt kreativ och visionär, målmedveten, entusiastisk, nyfiken, ansvarsfull, van vid att samarbeta med olika personalgrupper, har integritet, strukturerad, lyhörd, flexibel, diplomatisk, har tålamod, lösningsorienterat och tydlig i sin ledarskap. Vi fäster stor vikt vid de personliga egenskaperna i rekryteringen. 

Ansökan skickas till nyteaterchef@uusiteatteri.se. Frågor riktas till ordförande Liisa Paavilainen, 123liisapaavilainen@gmail.com, eller till teaterchef Jukka Korpi, jukka.korpi@uusiteatteri.se, + 46 723 155853.

Välkommen med din ansökan!