Projekt

UusiTeatteri

UusiTeatteri är Sveriges enda professionella sverigefinländska teater och har sedan starten 2002 skapat många föreställningar för barn och unga. Vi spelar på vår hemmascen på Aliasteatern, clinic prescription Hälsingegatan 3, order vid Vasaparken i Stockholm samt turnerar även flitigt runtom i länet och landet. Vi arbetar med barn- och ungdomsprojekt på en bred front och alla våra föreställningar spelas på svenska, finska eller tvåspråkigt.

På vår hemmascen spelar vi majoriteten av våra föreställningar på svenska, men håll gärna utkik på den aktuella informationen angående språk på vår hemsida. Med vårt finskspråkiga utbud vill vi nå alla sverigefinländska barn och ungdomar och förstärka deras språk och identitet. Tvåspråkiga föreställningar – svenska och finska i en kreativ mix – gör vi av samma anledning men de passar även väl för en bredare och mera ”mixad” publik.

Vi arbetar till stor del med nyskrivet material – med pjäser som är specialskrivna just för oss – så med största sannolikhet är det så att de föreställningar du ser hos oss kan du inte se någon annanstans – för de finns enbart i UusiTeatteris repertoar.

Varmt välkomna till vår teater!

open_200x200

OPEN STAGE
Brinner du för att uppträda?
Eller vill du visa upp något du skapat för scen; dans, visit web teater, price musik? Är du sugen på att improvisera, experimentera eller bara testa en idé inför publik?
Eller vill du ställa ut fotografier eller konstverk under en kväll? Det här kan vara din chans!


lordagar_200x200
UT BARNLÖRDAGAR

Letar du efter kul helgprogram?
Barnföreställningar på lördagar
– för hela familjen.
Kolla programmet från kalendarium.
Välkommen!

 

natta_200x200
UT NATTA
Betyder helt enkelt barnföreställningar på kvällstid.
UT NATTA passar för barnfamiljer och vuxna som inte har möjlighet att se barnföreställningar på dagtid på grund av arbete eller något annat.

 


bud_200x200

UT BUD
UusiTeatteris egen utbudsdag som organiseras en gång per termin. UT BUD-dagen är avsedd för inbjudna gäster, bl. a. arrangörer, kultursekreterare och teaterproducenter, både finska och svenska.

 

 


IPANA IMPRO
Ipana-Impro är aktiverande sagoimprovisation som stärker gruppandan och samarbetsförmågan. Det stöder barns språkliga utveckling och värnar om deras egen kultur. Ipana-Impro-metod ger pedagoger färdigheter att på ett enkelt sätt inkludera improviserad drama, musik och bild i arbetet med barn.