Vierailu Suomesta!

Olemme valitettavasti joutuneet perumaan vierailuesityksemme Coronan ja Suomen karanteenitilanteen johdosta.

Mahdollista on että esitykset voidaan esittää ensi keväänä.
Uusista päivämääristä ilmoitamme näillä kotisivuillamme.

—-

EINO LEINON EKSÄT – enemmän ja vähemmän muusina on helsinkiläisnäyttelijä Pinja Hahtolan käsikirjoittama hulvattoman hauska ja oivaltava monologinäytelmä. Seppo Honkosen ohjaama esitys marssittaa nimensä mukaisesti lavalle koko joukon Eino Leinon sydämenvalittuja. Esitys on hurmannut katsojia ja kriitikoita ympäri Suomea sekä palkittu parhaana esityksenä Valtakunnallisessa monologikilpailussa Oulussa 2019. 

Nautin jokaisesta sanasta, eleestä ja hetkestä. Aplodeista ei ollut tulla loppua, kaikki ymmärsivät nähneensä jotain ainulaatuisen upeaa.” VIISI TÄHTEÄ Matti Kuusela/Aamulehti 7.8.2019 

Kansallisrunoilijan asemaan noussut ja Suomen kenties rakastetuin runoilija oli riimittelyjensä lisäksi tunnettu boheemista ja kosteasta elämäntyylistään sekä lukuisista ihastuksenkohteistaan. Näistä L. Onerva ja Aino Kallas ovat eittämättä tunnetuimmat muusat, mutta esitykseen mahtuu mukaan myös koko liuta vihittyjä vaimoja sekä monia muita tuttuja nimiä, kuten koko kansan satukuningatar Anni Swan. Oman mausteensa soppaan heittävät niin #MeToo:n voimaannuttama Antiikin muusa kuin natsi-Saksaa ihannoiva kulttuurimatami Maila Talvio. Sanoja ei säästellä, kun nämä Einon eksät pääsevät purkamaan tuntojaan Anonyymien Apollon muusien terapiaistunnossa – ja kyytiä saavat niin juopottelevat taiteilijamiehet kuin kulisseja kannattelevat vaimotkin. 

Käsikirjoitus Pinja Hahtola
Ohjaus Seppo Honkonen
Äänimaailma Marko Pakarinen
Näyttämöllä Pinja Hahtola
Visuaalinen ilme ja sovitus työryhmä
Päähineet Heidi Tsokkinen /Hatlantis
Kuvakollaasi Tiia Helen

Kesto: n. 90 min. sisältäen tauon.
Näyttämö: Olympiateatern, Västmannag. 56, T-Odenplan
Liput: 150 kr, opisk/eläkel. 100 kr
Varaukset: info@uusiteatteri.se, 0728-77 45 68 tai Olympiateaternin sivuilta tästä
Varaathan lippusi jo nyt sillä paikkoja on rajoitetusti!

Tervetuloa!

”Enpä ihmettele menestystä. Eino Leinon eksät on todellinen täyspakkaus monologitaidetta: paljon kirpeää huumoria, kulttuurihistoriaa, patsaidenkaatoa ja muusa-käsitteen ironisointia” Demokraatti-lehti Tampereen teatterikesässä 7.8.2019 

”Hersyvää huumoria alusta loppuun! Rivien väliin kätkeytyy tärkeitä oivalluksia tasa-arvosta, naiseudesta, elämästä, ihmisten välisistä suhteista kaikenkirjavine tunteineen. Loistava käsikirjoitus, ohjaus, äänimaailma ja näyttelijäntyö. Kokonaisuus pitää otteessaan täydellisesti! ”VALTAKUNNALLISEN MONOLOGIKILPAILUN VOITTAJA 2019 JA YLEISÖN SUOSIKKI” 

”Pinja Hahtola painaa täysillä hahmosta toiseen. Upean koskettava monologiesitys, josta huumoria ei todellakaan puuttunut. Nautin täysin siemauksin joka hetkestä. Meidän katsojajoukkomme äänesti tämän vuoden teatteriesitykseksi! Yksimielisesti! ” Katsojakommentti kesältä 2018